english   

 

 

 

  Proiecte
<< inapoi

Agentia de Rating Politic

Agentia de Rating Politic este un proiect al ARMP realizat impreuna cu o firma de consultanta politica.
El are ca scop familiarizarea pietei de specialitate din Romania, dar si a publicului larg, cu un tip de studii si solutii profesioniste in evaluarea vietii politice din Romania.

Consideram ca piata de specialitate este sub-dezvoltata in momentul actual in Romania, atat la nivelul ofertei de produse de cercetare si consultanta, cat si la nivelul capacitatii de absorbtie a acestor produse de catre clientii specifici, in general actori ai vietii socio-politice.
Din acest motiv, interactiunea dintre modele noi de intelegere a pietei politice, sau in general dintre oferta de servicii de consultanta si clienti, este la randul ei deficitara si limitata conceptual.

Aceste solutii, avand o conceptie marketingului politic, vor fi lansate la nivel public treptat, urmarindu-se, dupa caz, o audienta mai larga sau mai redusa.

Primele solutii pe care Agentia de Rating Politic le va prezenta se bazeaza pe masurarea mesajului emis pe canale mass-media, in diverse instante ale sale.
Agentia de Rating Politic va realiza rapoarte zilnice si saptamanale ce vor urmari fie indicatori special construiti pentru a urmari evolutia vietii politice, fie anumiti actori in evolutia lor structurala la nivelul vietii politice.

Intr-o etapa secundara vor fi prezentate solutii ce pun in relatie masurarea mesajului emis in mass-media cu opinia masurata in cercetari de opinie si comportament, pentru a intelege influenta pe care o exercita mijloacele de comunicare publice asupra alegatorilor.

Tot in completarea acestui demers vor fi prezentate mijloace de a studia efectele mesajului politic din mass-media, prin indicatori speciali construiti, asupra unor indicatori ce tin de evolutia pietei bursiere.

<< inapoi